Rick Jonckheere Foundation

 

Op dinsdag 9 januari 2018 is Rick Jonckheere onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte CVID. Rick was eerstejaarsstudent Drums aan de Rock Academy van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en slechts achttien jaar jong.

Rick was een bescheiden student met wie anderen graag samenwerkten en vooral samen speelden. Zijn ziekte, waarvan weinig mensen wisten, stond hem niet in de weg; hij was een gepassioneerde en energieke student met veel plannen voor de toekomst.

We hadden graag gezien dat hij uitgroeide tot een afgestudeerde artiest, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Een groot verlies.

Wij, ouders van Rick, zijn er helaas achter gekomen dat “geld” de reden is dat de ziekte onbekend blijkt en dat er te weinig onderzoek is. Vanuit de overheid en diverse fondsen zijn er miljoenen beschikbaar voor “bekende” ziektes. Dit moet uiteraard zo blijven en dragen wij een warm hart toe, alleen zeldzame ziektes mogen niet vergeten worden. Wij hebben helaas zelf ervaren wat voor impact een zeldzame aandoening heeft op een gezinsleven. Onderzoek is hard nodig. Wij zijn afhankelijk van u als donateur!

 

'Drumming is the only thing that makes me truly alive' - RJ

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team

Start een actie
Bekijk alle

Rick's Tribute Concert with friends - 23 september 2023

11-06-2023 | 21:11 Dit jaar biedt Rick’s Tribute Concert weer een fantastische voorstelling met livemuziek van topmuzikant Mick Stender met zijn band, o.a. bekend van zijn live-optredens bij Giel Beelen op NPO Radio 2. Mick Stender is het nieuwe Rock ’n Roll symbool van de 21e eeuw. Deze singer-songwriter schrijft zijn nummers in de stijl van Americana, Rock ’n Roll en is geïnspireerd door muzikanten als Elvis Presley, Johnny Cash en Danny Vera. De voorstelling wordt afgewisseld met optredens van bekende drummers, waaronder René Creemers (uitgeroepen tot de beste fusion/world drummer van de Benelux) en Lean Robbemont (bekend van o.a. Alain Clark, Waylon en de Toppers Live) die reeds de top hebben bereikt! Kortom, een mooie avond uit met muziek van hoog niveau en een vette knipoog naar drums. Dit alles voor het goede doel! De voorstelling is in Stadsschouwburg De Maagd in Bergen op Zoom op zaterdag 23 september 2023. Het begint om 20.00 uur en kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van De Maagd. Met de volgende link komt men direct bij de kaartverkoop: https://www.demaagd.nl/agenda/382//rick-s-tribute-concert-with-friends Goede DoelRick’s Tribute Concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Meeussen Fonds, Bedrijvenvereniging TNP en Theater De Maagd. De opbrengsten van deze avond komen ten goede aan de Rick Jonckheere Foundation voor onderzoek naar de zeldzame afweerstoornis CVID.  
Lees meer
Bekijk alle

Jeroen

21-09-2023 | 13:59