Rick Jonckheere Foundation

 

Op dinsdag 9 januari 2018 is Rick Jonckheere onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte CVID. Rick was eerstejaarsstudent Drums aan de Rock Academy van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en slechts achttien jaar jong.

Rick was een bescheiden student met wie anderen graag samenwerkten en vooral samen speelden. Zijn ziekte, waarvan weinig mensen wisten, stond hem niet in de weg; hij was een gepassioneerde en energieke student met veel plannen voor de toekomst.

We hadden graag gezien dat hij uitgroeide tot een afgestudeerde artiest, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Een groot verlies.

Wij, ouders van Rick, zijn er helaas achter gekomen dat “geld” de reden is dat de ziekte onbekend blijkt en dat er te weinig onderzoek is. Vanuit de overheid en diverse fondsen zijn er miljoenen beschikbaar voor “bekende” ziektes. Dit moet uiteraard zo blijven en dragen wij een warm hart toe, alleen zeldzame ziektes mogen niet vergeten worden. Wij hebben helaas zelf ervaren wat voor impact een zeldzame aandoening heeft op een gezinsleven. Onderzoek is hard nodig. Wij zijn afhankelijk van u als donateur!

 

'Drumming is the only thing that makes me truly alive' - RJ

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team

Start een actie
Bekijk alle

Mooie opbrengst Cultuur Carrousel

01-10-2019 | 22:06 Afgelopen zondag 29 september j.l. heeft de zesde editie Cultuur Carrousel in Bergen op Zoom plaatsgevonden.  Artiesten en gezelschappen uit de regio hebben op verschillende locaties optredens gegeven als voorproefje op het nieuwe theaterseizoen. Het was een groot succes! De opbrengsten werden verdeeld onder een aantal goede doelen waarvan de Rick Jonckheere Foundation er één van was. Op de afterparty hebben wij een cheque van € 2.500,00 in ontvangst mogen nemen, wij waren blij verrast. Tevens was er een loterij georganiseerd waarvan de opbrengst is geschonken aan de Foundation. Een tweede cheque van € 2.445,00 was het geweldige resultaat. Wij willen de organisatie dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet!      
Lees meer
Bekijk alle

De Lions Club

17-10-2019 | 13:16