Rick Jonckheere Foundation

 

Op dinsdag 9 januari 2018 is Rick Jonckheere onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte CVID. Rick was eerstejaarsstudent Drums aan de Rock Academy van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en slechts achttien jaar jong.

Rick was een bescheiden student met wie anderen graag samenwerkten en vooral samen speelden. Zijn ziekte, waarvan weinig mensen wisten, stond hem niet in de weg; hij was een gepassioneerde en energieke student met veel plannen voor de toekomst.

We hadden graag gezien dat hij uitgroeide tot een afgestudeerde artiest, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Een groot verlies.

Wij, ouders van Rick, zijn er helaas achter gekomen dat “geld” de reden is dat de ziekte onbekend blijkt en dat er te weinig onderzoek is. Vanuit de overheid en diverse fondsen zijn er miljoenen beschikbaar voor “bekende” ziektes. Dit moet uiteraard zo blijven en dragen wij een warm hart toe, alleen zeldzame ziektes mogen niet vergeten worden. Wij hebben helaas zelf ervaren wat voor impact een zeldzame aandoening heeft op een gezinsleven. Onderzoek is hard nodig. Wij zijn afhankelijk van u als donateur!

 

'Drumming is the only thing that makes me truly alive' - RJ

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team

Start een actie
Bekijk alle

7e Cultuur Carrousel Zondag 26 september 2021

02-08-2021 | 21:21 We zijn allemaal toe aan wat ontspanning. Corona houdt ons enorm bezig. Voor mensen met CVID is COVID een onzekere vijand. Dit vanwege een stoornis in hun afweermechanisme CVID stopt nooit! Hier willen wij verandering in brengen door geld in te zamelen naar onderzoek. Cultuur Carrousel, The Lions Club, Stap Omhoog en de lokale Bergse middenstand helpen ons een handje door sponsoring van een loterij waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Rick Jonckheere Foundation. De loten zijn te koop voor maar € 1,00. U raadt het al, wij willen zoveel mogelijk loten verkopen. Dus wilt u 1 of meerdere loten bestellen, stuur een berichtje naar rickjonckheerefoundation@ziggo.nl. Woont u in de buurt, dan kunt u ze afhalen. Woont u verder weg? Dan is het ook mogelijk loten af te nemen via bijvoorbeeld een tikkie waarna u uw lotnummer(s) digitaal ontvangt. U maakt kans op mooie prijzen Cultuur Carrousel is een mooi muzikaal evenement. Op diverse locaties in en rond de binnenstad van Bergen op Zoom worden meerdere korte optredens verzorgt door uiteenlopende artiesten. Daar wil je bij zijn!   Bedankt en tot ziens op 26 september!  
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

29-11-2021 | 12:57 Aan: Support family Jonckheere