Rick Jonckheere Foundation

 

Op dinsdag 9 januari 2018 is Rick Jonckheere onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte CVID. Rick was eerstejaarsstudent Drums aan de Rock Academy van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en slechts achttien jaar jong.

Rick was een bescheiden student met wie anderen graag samenwerkten en vooral samen speelden. Zijn ziekte, waarvan weinig mensen wisten, stond hem niet in de weg; hij was een gepassioneerde en energieke student met veel plannen voor de toekomst.

We hadden graag gezien dat hij uitgroeide tot een afgestudeerde artiest, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Een groot verlies.

Wij, ouders van Rick, zijn er helaas achter gekomen dat “geld” de reden is dat de ziekte onbekend blijkt en dat er te weinig onderzoek is. Vanuit de overheid en diverse fondsen zijn er miljoenen beschikbaar voor “bekende” ziektes. Dit moet uiteraard zo blijven en dragen wij een warm hart toe, alleen zeldzame ziektes mogen niet vergeten worden. Wij hebben helaas zelf ervaren wat voor impact een zeldzame aandoening heeft op een gezinsleven. Onderzoek is hard nodig. Wij zijn afhankelijk van u als donateur!

 

'Drumming is the only thing that makes me truly alive' - RJ

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team

Start een actie
Bekijk alle

Cultuur Carrousel Bergen op Zoom

14-08-2019 | 20:36 Cultuur Carrousel Bergen op Zoom steunt de Rick Jonckheere Foundation Op 29 september 2019 verzorgen verschillende artiesten en groepen optredens op diverse locaties in Bergen op Zoom, een voorproefje op het komend cultureel seizoen.  Informatie is te vinden op: https://www.cultuur-carrousel.nl Er zal een loterij gehouden worden waarvan de trekking plaatsvindt op de afterparty. De opbrengsten van de loten gaan geheel naar de foundation voor onderzoek naar CVID. De loten zijn te koop voor € 1,00 per stuk en zijn te bestellen via rickjonckheerefoundation@ziggo.nl      
Lees meer
Bekijk alle donateurs

SMS

02-08-2019 | 17:04 Aan: SMS actie voor Rick Donaties feb-jul