Rick Jonckheere Foundation

 

Op dinsdag 9 januari 2018 is Rick Jonckheere onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte CVID. Rick was eerstejaarsstudent Drums aan de Rock Academy van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en slechts achttien jaar jong.

Rick was een bescheiden student met wie anderen graag samenwerkten en vooral samen speelden. Zijn ziekte, waarvan weinig mensen wisten, stond hem niet in de weg; hij was een gepassioneerde en energieke student met veel plannen voor de toekomst.

We hadden graag gezien dat hij uitgroeide tot een afgestudeerde artiest, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Een groot verlies.

Wij, ouders van Rick, zijn er helaas achter gekomen dat “geld” de reden is dat de ziekte onbekend blijkt en dat er te weinig onderzoek is. Vanuit de overheid en diverse fondsen zijn er miljoenen beschikbaar voor “bekende” ziektes. Dit moet uiteraard zo blijven en dragen wij een warm hart toe, alleen zeldzame ziektes mogen niet vergeten worden. Wij hebben helaas zelf ervaren wat voor impact een zeldzame aandoening heeft op een gezinsleven. Onderzoek is hard nodig. Wij zijn afhankelijk van u als donateur!

 

'Drumming is the only thing that makes me truly alive' - RJ

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team

Start een actie
Bekijk alle

Gelukkig 2020!

01-01-2020 | 13:47 Namens de Rick Jonckheere Foundation een gelukkig maar vooral gezond 2020! Tevens willen wij alle donateurs hartelijk danken voor de financiële steun het afgelopen jaar.  Het geld komt goed terecht. Recent zijn er 2 onderzoeken opgestart in het Erasmus Medisch Centrum waarvan u de details kunt lezen op de website. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. Wij hopen u te mogen verwelkomen op de tweede editie van het Rick's Tribute Concert op 14 april in Theater De Maagd in Bergen op Zoom. Kaarten zijn te bestellen door te klikken op onderstaande link. Rick's Tribute Concert 2020
Lees meer
Bekijk alle

Elly

22-01-2020 | 21:18