Rick Jonckheere Foundation

 

Op dinsdag 9 januari 2018 is Rick Jonckheere onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte CVID. Rick was eerstejaarsstudent Drums aan de Rock Academy van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en slechts achttien jaar jong.

Rick was een bescheiden student met wie anderen graag samenwerkten en vooral samen speelden. Zijn ziekte, waarvan weinig mensen wisten, stond hem niet in de weg; hij was een gepassioneerde en energieke student met veel plannen voor de toekomst.

We hadden graag gezien dat hij uitgroeide tot een afgestudeerde artiest, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Een groot verlies.

Wij, ouders van Rick, zijn er helaas achter gekomen dat “geld” de reden is dat de ziekte onbekend blijkt en dat er te weinig onderzoek is. Vanuit de overheid en diverse fondsen zijn er miljoenen beschikbaar voor “bekende” ziektes. Dit moet uiteraard zo blijven en dragen wij een warm hart toe, alleen zeldzame ziektes mogen niet vergeten worden. Wij hebben helaas zelf ervaren wat voor impact een zeldzame aandoening heeft op een gezinsleven. Onderzoek is hard nodig. Wij zijn afhankelijk van u als donateur!

 

'Drumming is the only thing that makes me truly alive' - RJ

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team

Start een actie
Bekijk alle

Ze zijn er weer!

15-07-2020 | 20:24 Vanwege de coronacrisis hebben wij de afgelopen maanden bewust geen nieuwsberichten verstuurd. CVID gaat door en stopt niet, daarom blijven we strijden. Inmiddels hebben wij weer een zending drumstokken van Rick binnengekregen vanuit Amerika. Ons leek het een goed moment dit kenbaar te maken. De stokken zijn van Vic Firth en voorzien van Rick zijn handtekening in de maten 5a en 7a. Wij doen vooral beroep op drummers en slagwerkers om met een setje van Rick muziek te maken. De stokken zijn te bestellen door een mail te sturen naar rickjonckheerefoundation@ziggo.nl De prijs is € 15,00 per set exclusief verzendkosten. Wij zullen degenen die reeds stokken gereserveerd hebben per mail benaderen.  De opbrengsten komen uiteraard geheel ten goede aan de foundation.    
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

23-01-2021 | 17:08