Rick Jonckheere Foundation

 

Op dinsdag 9 januari 2018 is Rick Jonckheere onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte CVID. Rick was eerstejaarsstudent Drums aan de Rock Academy van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en slechts achttien jaar jong.

Rick was een bescheiden student met wie anderen graag samenwerkten en vooral samen speelden. Zijn ziekte, waarvan weinig mensen wisten, stond hem niet in de weg; hij was een gepassioneerde en energieke student met veel plannen voor de toekomst.

We hadden graag gezien dat hij uitgroeide tot een afgestudeerde artiest, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Een groot verlies.

Wij, ouders van Rick, zijn er helaas achter gekomen dat “geld” de reden is dat de ziekte onbekend blijkt en dat er te weinig onderzoek is. Vanuit de overheid en diverse fondsen zijn er miljoenen beschikbaar voor “bekende” ziektes. Dit moet uiteraard zo blijven en dragen wij een warm hart toe, alleen zeldzame ziektes mogen niet vergeten worden. Wij hebben helaas zelf ervaren wat voor impact een zeldzame aandoening heeft op een gezinsleven. Onderzoek is hard nodig. Wij zijn afhankelijk van u als donateur!

 

'Drumming is the only thing that makes me truly alive' - RJ

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team

Start een actie
Bekijk alle

Veldrijdster Denise Betsema sponsort RJF

23-02-2021 | 19:07 Afgelopen zaterdag heeft Denise Betsema de overwinning op haar naam geschreven van de Ethiascross Sint-Niklaas in België. Denise was degene met de meeste snelste rondes in 7 wedstrijden. Voor deze prestatie werd een geldbedrag van € 500,00 ter beschikking gesteld aan een goed doel. Denise heeft dit bedrag aan de Rick Jonckheere Foundation geschonken. Zij is met onze stichting in aanraking gekomen na een aantal overnachtingen in Grenshotel De Jonckheer te Ossendrecht waar eigenaar Ronny haar heeft verteld over Rick en de noodzaak van onderzoek naar de ziekte CVID. Denise, enorm bedankt voor dit mooie gebaar en we wensen je veel succes toe met je sportcarrière!
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

22-07-2021 | 17:20 Aan: SMS actie voor Rick