Rick Jonckheere Foundation

 

Op dinsdag 9 januari 2018 is Rick Jonckheere onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte CVID. Rick was eerstejaarsstudent Drums aan de Rock Academy van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en slechts achttien jaar jong.

Rick was een bescheiden student met wie anderen graag samenwerkten en vooral samen speelden. Zijn ziekte, waarvan weinig mensen wisten, stond hem niet in de weg; hij was een gepassioneerde en energieke student met veel plannen voor de toekomst.

We hadden graag gezien dat hij uitgroeide tot een afgestudeerde artiest, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Een groot verlies.

Wij, ouders van Rick, zijn er helaas achter gekomen dat “geld” de reden is dat de ziekte onbekend blijkt en dat er te weinig onderzoek is. Vanuit de overheid en diverse fondsen zijn er miljoenen beschikbaar voor “bekende” ziektes. Dit moet uiteraard zo blijven en dragen wij een warm hart toe, alleen zeldzame ziektes mogen niet vergeten worden. Wij hebben helaas zelf ervaren wat voor impact een zeldzame aandoening heeft op een gezinsleven. Onderzoek is hard nodig. Wij zijn afhankelijk van u als donateur!

 

'Drumming is the only thing that makes me truly alive' - RJ

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team

Start een actie
Bekijk alle

Een loterij met mooie prijzen te winnen!

23-07-2022 | 12:33 7e Cultuur Carrousel Zondag 25 september 2022 Een mooi muzikaal evenement georganiseerd door Lionsclub Bergen op Zoom. Op diverse locaties in en rond de binnenstad van Bergen op Zoom worden meerdere korte optredens verzorgd door uiteenlopende artiesten.   Cultuur Carrousel, The Lions Club, Stap Omhoog en de lokale Bergse middenstand helpen ons een handje door sponsoring van een loterij waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Rick Jonckheere Foundation voor onderzoek naar de zeldzame ziekte CVID, een afweerstoornis.   De loten zijn te koop voor slechts € 1,00. Het doel is natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dus wil je 1 of meerdere loten afnemen, stuur een berichtje naar rickjonckheerefoundation@ziggo.nl of benader ons via de Facebookpagina van de Rick Jonckheere Foundation. Je maakt kans op mooie prijzen! De hoofdprijs is een robot stofzuiger.   We hopen met deze loterij weer een mooi resultaat te bereiken. 
Lees meer
Bekijk alle

Noah

01-11-2022 | 08:44 Geld opgehaald met de verkoop van taart en brownies op werk voor dit mooie doel, dat via mijn vriendin dicht bij mij staat.