Rick Jonckheere Foundation

 

Op dinsdag 9 januari 2018 is Rick Jonckheere onverwachts overleden aan een zeer zeldzame ziekte CVID. Rick was eerstejaarsstudent Drums aan de Rock Academy van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en slechts achttien jaar jong.

Rick was een bescheiden student met wie anderen graag samenwerkten en vooral samen speelden. Zijn ziekte, waarvan weinig mensen wisten, stond hem niet in de weg; hij was een gepassioneerde en energieke student met veel plannen voor de toekomst.

We hadden graag gezien dat hij uitgroeide tot een afgestudeerde artiest, helaas heeft het niet zo mogen zijn. Een groot verlies.

Wij, ouders van Rick, zijn er helaas achter gekomen dat “geld” de reden is dat de ziekte onbekend blijkt en dat er te weinig onderzoek is. Vanuit de overheid en diverse fondsen zijn er miljoenen beschikbaar voor “bekende” ziektes. Dit moet uiteraard zo blijven en dragen wij een warm hart toe, alleen zeldzame ziektes mogen niet vergeten worden. Wij hebben helaas zelf ervaren wat voor impact een zeldzame aandoening heeft op een gezinsleven. Onderzoek is hard nodig. Wij zijn afhankelijk van u als donateur!

 

'Drumming is the only thing that makes me truly alive' - RJ

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team

Start een actie
Bekijk alle

Rick's Tribute Concert geannuleerd

24-03-2020 | 18:44 Door de aangescherpte maatregelen vanuit RIVM en de overheid met betrekking tot het coronavirus kan de tweede editie van Rick's Tribute Concert op 14 april a.s. in theater De Maagd in Bergen op Zoom niet doorgaan. Uiteraard staan wij volledig achter dit besluit, en hopen dat deze maatregel mede bijdraagt aan de bestrijding tegen het coronavirus.  Degene die reeds een kaartje heeft aangeschaft, ontvangt binnenkort een e-mail van theater De Maagd voor het terugstorten van het aankoopbedrag. Wij wensen iedereen veel sterkte gedurende deze moeilijke en onzekere tijden.   Met vriendelijke groet, Edwin en Karin Jonckheere  
Lees meer
Bekijk alle

SMS

19-06-2020 | 13:22 Donaties via sms maart t/m mei